ד"ר אליעזר מלכיאל
בלימוד בחבורה נעיין בצוותא במבחר טקסטים מתולדות הפילוסופיה; החוט השוזר את מפגשי החבורה יהיה לעיתים חיבור פילוסופי קאנוני, ולעיתים נושא\תימה או אשכול נושאים.
למי מיועדים חבורות הלימוד? מוזמנים/ות לאו דווקא בעלי/ות השכלה פורמלית בפילוסופיה, אלא כל מי שיש לו או לה עניין וחשק בקריאה רגישה של טקסטים, שמביאה לשיחה עם עצמנו הקוראים.
מה נקרא יחד?
אפולוגיה, המשתה, פוליטיאה, פיידרוס ודיאלוגים נוספים של אפלטון
אתיקה ניקומאכית של אריסטו
רוח הנצרות וגורלה, חלקים מתוך פנומנולוגיה של הרוח, של גו"פ הגל
חקירות פילוסופיות של לודביג ויטגנשטיין
מעבר למידה הטובה של אלסדייר מקנטייר
מועקת המודרניות של צ'רלס טיילור
קצת על עצמי
אני ד"ר לפילוסופיה מהאוניברסיטה העברית (פוסט-דוקטורט בהרווארד); לימדתי בעבר באוניברסיטה העברית ובאקדמיה לאמנות בצלאל, וכיום אני מרצה באוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע ובמכללת הרצוג בגוש עציון; אני בעל ניסיון רב בהוראה ובעל ענין רב בבני-אדם. ניהלתי והנחיתי קבוצות לימוד ושיח גם בהקשרים חוץ-אקדמיים, במסגרות הבאות: 'חברותא', בית מדרש שליד האוניברסיטה העברית; 'עלמא', בית לתרבות עברית בתל-אביב'; מכון מנדל למנהיגות בנגב; 'גלי מסכתא', תכנית להעשרה תרבותית לאברכים ולבני ישיבות (בשיתוף עם חברי הרב חיים וידל); אגודת המפגש הבין-דתי בירושלים (קבוצות דיאלוג יהודי-ערבי). דרך ההוראה שלי היא דיאלוגית, ובמהלכה אני מדובב טקסטים כתובים ודיבורים חיים; באמתחתי גם שנים ארוכות של יעוץ פילוסופי לא פורמאלי, בהקשרים שונים, וביניהם יעוץ אישי.